Frank Stærfeldt Byrnel beskæftiger sig såvel med skulptur og maleri. Hans værker viser vanskeligheden ved at forholde sig helhedssøgende til tilværelsen i dag, fordi vi har fået et så abstrakt og ordløst forhold til den tradition og myteverden, som han gerne vil sætte os ind i.

 Leo Tandrup, dr. phil., historiker, kunsthistoriker

 

Jeg er født i 1953 og er selvlært som maler. Af uddannelse er jeg cand.mag. i religion og dansk, men har haft maleriet som interesse helt fra barnsben.

Jeg husker tydeligt, da jeg som 12-årig fik mit første staffeli og min første palet hos Stelling - og tiden efter studentereksamen, hvor maleriet trak, men "fornuften" sejrede - og det smagte jo altid lidt af fugl at tolke andres opfattelse af virkeligheden.

Lidt fik jeg dog også malet under og efter studietiden - men fra 1984 blev maleriet alvor for mig, og siden har det erobret hver en ledig stund. Der meldte sig en trang hos mig til at skildre min virkelighed - tage tilværelsen i egen hånd - i stedet for at forholde mig tolkende til andres virkelighedssyn: At skildre livets dybder, dets utallige dimensioner - det som er uden for ordets og intellektets rækkevidde - som kun kan begribes ved mytens sprog.